+44 (0)1639 874 100 sales@blackboxav.co.uk

Bespoke U-Turn Kiosk – Wakehurst Place

{

We were tasked with two main goals for the project, firstly that the outdoor equipment be environmentally friendly and designed to blend in with the surrounding woodland. Secondly that the equipment be easy to update with seasonal content when required.

Wakehurst Place is the country estate of the Royal Botanic Gardens, Kew.

blackbox-av were approached by Wakehurst Place for our outdoor interpretation expertise in relevance to the launch of the new UK Native Seed Hub. Kew has recently launched this Seed Hub at the Millennium Seed Bank, Wakehurst. The initiative is designed to conserve and restore those plants native to the UK.

We were tasked with two main goals for the project, firstly that the outdoor equipment be environmentally friendly and designed to blend in with the surrounding woodland. Secondly that the equipment be easy to update with seasonal content when required.

Wakehurst Place - Kew Gardens

Luckily both of these are things we already strive for in our products. The U-Turn Round is an environmentally friendly self powered unit already, it is also easy to update with new content when required.  We simply needed to use a larger front plate and house it in a ‘natural’ kiosk of bespoke design.

We built the unit into a simple kiosk designed to hold the U-Turn at ideal height with additional space for signage above. The resulting unit answered the brief perfectly, after all you don’t get much more environmentally friendly than using renewable energy!

Wakehurst Place and Kew Gardens were overjoyed with the results and reported 2086 plays of the U-Turn in 8 weeks (Playback statistics are a standard feature in the U-Turn).

Did you know we sell our extensive range of off-the-shelf audio visual products on our online store?

visit shop